Takmålning för ett fräschare hem

September 17, 2019 at 9:55 am by admin | Posted in Uncategorized

Det är trevligt med nytapetserade rum och en härlig känsla av att ha det lite finare hemma. Det är dock lätt att missa taket. Takmålning är lite vanskligare än att fixa väggar men det ger verkligen ditt hem ett lyft. Det är en del att tänka på och som alla arbeten är grundjobbet A och O. Slarvar man med grundjobbet blir sällan slutresultatet perfekt. Därför kommer här lite tips man kan tänka på när man ska dra igång med takmålning. Måla taket bli också lättare när man är förberedd. För vem vill inte ha det bästa tänkbara resultatet?

Innan du dra igång med takmålning

När du väl bestämt dig för att måla taket är det dags för förarbetet. Takmålning innebär risker för att väggar och golv blir nedstänkta så om du ska fixa hela rummet börja med takmålningen. Kontroller hur det ligger till med själva skicket på taket. Det ska vara rent och slätt. Upptäcker du ojämnheter så se till att vara noga med att spackla och slipa. Missa inte att torka bort dammet och det görs med fördel med en microduk. Var rädd om din rygg och skaffa ett förlängningsskaft. Det är också bra att höra med en färgbutik om en roller eller pensel är bäst att använda. Innan du drar igång så glöm inte att ta bort listerna och täcka golvet.

Hur ska du göra när du målar?

Takmålning kräver lite teknik. Måla inte för stora ytor åt gången och se till att hålla roller eller pensel blöt hela tiden. Har du för lite färg riskerar du att det blir flammigt. Idag finns det också många bra videoklipp på nätet som du kan följa om du är lite osäker. Du kan måla ditt tak året runt men håll koll på att temperaturen inte är för hög eller låg. På målarfärgsburkar brukar det stå vilken temperatur som är bäst. När du ska köpa färg och utrustning så var inte rädd för att fråga proffsen i butiken. De är mer än glada att hjälpa kunder så de blir nöjda. Sen kan man ju alltid anlita någon men det är ju inte lika kul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *