Takläggare i stockholm

October 16, 2018 at 4:20 pm by admin | Posted in Uncategorized

Som med många saker i livet, kan det vara bra att anlita hjälp. Känner du att du själv har kunskapen som krävs kan du utföra arbetet själv. Idag finns det också Youtube som gör att man kan lära sig själv genom olika instruktionsvideor. Byggvaruhuset Byggmax har också instruktionsvideos på hur du ska göra om du ska byta ditt tak själv.

1) Börja med att ta bort det gamla taket, beroende på hur skadat taket är kan det hända att du få byta ut hela taget och börja om från början.

2) Spika upp råspont. Detta är grunden för taket och när du är klar med detta kommer du ha ett trätak.

3) Nu ska du lägga ut pappen på taket. Detta ska skydda brädorna mot fukt och att det regnar in i huset/förrådet.

4) Nu ska du lägga ut reglar ovanpå pappen. Dessa regnar ska bestå av trä och det är på dessa du ska lägga takplattorna vid senare tillfällen.

5) Lägg på takplattorna på reglarna och spika fast dem där.

Att lägga tak på ett förråd, kan vara ett jobb som inte tar så långt att utföra själv. men att ge sig på sitt hustak, kan vara ett svårare jobb att utföra. Därför kan det vara bäst att kontakta takläggare Stockholm, de kan hjälpa dig med allt som har med tak att göra. De kan även skicka ut certifierade takläggare som kan lägga taket åt dig. Detta kan vara kostsamt ekonomiskt men däremot väldigt lönsamt i kvalitet. Detta är eftersom ett tak kan hålla i flera år och behöver inte bytas särskilt ofta. Ibland kan det även hända att man bara betyder byter tak en gång i livet. Detta kan bero på att man bland annat har köpt ett nytt nybyggt hus eller har köpt ett gammalt hus men där taket nyligen har renoverats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *