Takläggare i Stockholm

October 17, 2019 at 11:46 am by admin | Posted in Uncategorized

Takläggare är ett spännande yrke som leder till jobb. Speciellt i Stockholm behövs det takläggare, här byggs det som aldrig förr. Takläggare jobbar i regel året runt och såklart är det inte ett enformigt jobb. Det finns inte bara ett sorts tak. Yrket är också utvecklande då det kommer nya råd och rön. För den som vill bli takläggare är det inte mycket att fundera på. Det finns dock vissa saker man ska tänka på. Det är ganska givet att man inte får ha anlag för höjdskräck. En takläggare jobbar inte sällan på höga höjder och då krävs det att man inte blir skakig.

Hur blir man takläggare i Stockholm ?

För den som vill bli takläggare i Stockholm finns det många alternativ. Man kan börja redan på gymnasiet vilket leder till att man får jobb direkt efter gymnasiet. Takläggare heter egentligen takmontör så när du ger dig ut på nätet så kan du också söka på takmontör. Söker du mer specifikt på takläggare Stockholm kommer du få många träffar. För den som är vuxen finns det minst lika många alternativ. Det kan vara att söka sig till en KY-utbildning och då är utbildning ungefär två år. Det förutsätter att du har grundämnena från gymnasiet men det kan du också få hjälp med. En utbildning som takläggare i Stockholm kan du få genom kommunala vuxenskolan. Det finns även möjlighet att börja som lärling

Välkommen som kvinna

Takläggare har varit ett mansdominerat yrke men kvinnor efterfrågas. Precis som alla yrken så blir arbetsplatsen trevligare när det finns en balans. Idag finns det också många hjälpmedel så yrket är inte lika fysiskt krävande. Du kommer välkomnas och känna dig hemma. Som kvinnlig takläggare i Stockholm kommer du lätt få jobb. Känner du dig osäker så kan du alltid få kontakt med andra kvinnor som är aktiva inom yrket. Men var beredd på att vara ute i alla väder. Men som det sägs ”det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder”. Lite skinn på näsan kan dock vara bra att ha. Även om yrket är välkomnande så kan jargongen vara lite tuff. Ta chansen och satsa på ett framtidsyrke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *