Solceller förbättrar klimatet i Stockholm

May 16, 2018 at 8:34 pm by admin | Posted in Uncategorized

Klimatförändring är något som påverkar alla i världen på olika sätt just nu och ett sätt att förhindra den negativa utvecklingen för vår planet är att göra klimatsmarta val. Förr hade man inte lika mycket kunskap om energikällor som man har idag och den enda energikällan som är helt förnybar enligt experterna är solenergi.

Solceller Stockholm blir alltmer populärt

Att man börjar installera Solceller Stockholm är en positiv utveckling som inte bara är bra för miljön, det är även en smart investering för den som tänker långsiktigt. Att installera solceller gör att du kan sälja el till det nationella elnätet och därmed bli elproducent. Det tar cirka 5-7 år för solcellerna att betala tillbaka investeringen.

Solceller Stockholm är en smart investering

Förr var det tyskarna som var kända för att göra riktigt bra paneler som håller länge. Kina var de största konkurrenterna men kunde inte konkurrera med något annat än pris. På så vis ledde det till att många skaffade paneler från Tyskland. Men idag ser det annorlunda ut på marknaden.

Kina och Korea producerar paneler

Om man söker efter kvalitetspaneler till bästa pris så är det faktiskt asiatiska företag som toppar listan just nu. Som nog de flesta visste skulle Kina se till att även konkurrera med kvalitet en vacker dag. Och nu är det alltså Korea och Kina som är ledande på marknaden när det kommer till att producera paneler till hushåll och byggnader.

Underhåll av solceller

Det finns olika paneler som är olika lämpade beroende på var man bor. I Dubai har man nu installerat solceller som klarar hög värme och som inte låter sand fastna på dem. I Sverige kräver man inte några sådana egenskaper. Sverige är faktiskt väldigt passande för solceller trots att vi inte har lika mycket sol som på andra platser i världen och det beror främst på temperaturen.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *