Nya fönster i Malmö!

April 21, 2019 at 1:24 pm by admin | Posted in Uncategorized

Man blir ju glad av solen som strålar efter en lång period av mörker, men samtidigt brukar det plötsligt synas hur skitigt och repiga fönsterrutorna egentligen är. Smutsigt glas kan man givetvis tvätta rena, och det gäller egentligen bara att använda bra verktyg och fönsterputsmedel. Det är inte heller lätt för den ovane att få bort alla torklinjer som ofta blir efter att man dragit fönsterskrapan, men på Youtube finns många bra videos om man söker på “fönsterputs och tips”. Är glasrutorna repiga däremot, hjälper ingen tvätt i världen och rutorna bör då bytas ut av en certifierad glasmästare.

Ett bra tips är att kolla över sin hemförsäkring, för det kan hända att skadorna på rutan kan ersättas av ditt försäkringsbolag. Det gäller även att hitta godkända och bra hantverkare som glasmästare malmö och du vill gärna vara ute i god tid. När exempelvis olyckan varit framme kan det plötsligt vara riktigt brådis om ett sönderslaget fönster, riskerar att släppa in väder och vind i huset. Glasmästaren kan du även kontakta för att få en offert om du exempelvis vill byta ut alla dina gamla fönster mot nya. En förnyelse kan av fönsterglas, kan göra att du sparar värmen lättare i ett hus, och på så vis betalas investering in på ett par år.

En del glasmästare i Malmö har därför 24 timmars jour, så du alltid kan nå dem, men du bör ha kollat på förhand så att ditt försäkringsbolag täcker skadorna och vilken din självrisk blir. Glasmästare som rycker ut mitt i natten är inga billiga tjänster. Större glasskivor kräver även specialutrustning för att kunna transportera dem, samt lyftkranar. Montering av större fönsterrutor på våningsplan högt upp kan därför vara mycket krävande och betyda att man behöver använda en hög lyftkran. Det är alltså ur ett kostnadsperspektiv minst lika avgörande vart fönstret sitter, som ska bytas, som hur stor rutan är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *