Nu ska vi påbörja markarbetet

July 19, 2018 at 10:26 pm by admin | Posted in Uncategorized

I vår underhållsplan så står det tydligt att det är dags att påbörja föreningens markarbete framåt hösten. Det har varit ett gediget arbete att planera det här projektet så det känns skönt att vi snart är igång. Uppfarten ska asfalteras på nytt och innergården ska renoveras. Därtill håller vi även kolla på att dränera stora delar av yttre fasaden för att säkra upp inför vintern.

Renovering av innergård

Innergården har tyvärr under lång tid varit lågt prioriterad till nackdel för föreningens många barn och ungdomar. Det har funnits blandade förslag på vad som ska göras och önskemål kring både lekplatser och grillplats. Först och främst kommer vi att riva de gamla byggnationerna och lägga ny gräsmatta. Estimerat är att det kommer att ta cirka tre veckor. Därefter påbörjas asfalteringen som ännu är lite oklart hur lång tid det kommer att ta. Klart är dock att det är en åtgärd som behövts göras länge. I dagsläget är uppfarten så sliten att det knappt går att parkera bilen där. Kostsamt men nödvändigt får man väl ändå tycka. För att återgå till innergården så är det något som verkligen känns kul att fräscha upp. Förhoppningen, oavsett utfall, är att det ska bli en naturlig knytpunkt för samtliga boende på framförallt sommartid. Att renovera innergården får ses som en investering inte bara i fastighetens värde utan även trivseln överlag. Vi i styrelsen hoppas och ser detta som ett steg i att minska boende omsättningen i föreningen.

Dränering och asfaltering

Det är en lite oklart som sagt hur långt denna del av projektet kommer ta men ambitionen är att det totala projektet ska vara klart tills i början av 2019. Dräneringen är verkligen något som behövts som ett steg i att bibehålla och säkra upp de kringliggande rören runtom fastigheten. En liten investering för att säkra upp fastigheten. Vad gäller behovet att asfaltering så är det som sagt inget som längre kan betraktas vara en lyx-renoveringen. Den nuvarande uppfarten är så pass sliten att det övergått till ett måste.

Tags: