Låt proffsen sköta din badrumsrenovering i Sollentuna

June 25, 2018 at 10:16 pm by admin | Posted in Uncategorized

Att renovera badrummet är för det mesta ett smart val för ett modernt badrum är både bekvämare att använda och det kan även höja värdet på bostaden. Badrummet är ett av de rum vi använder allra mest i bostaden och därför kan det behöva renoveras med jämna mellanrum. Eftersom det både blir fuktigt och smutsigt vid användning kan det sätta sina spår på golv och väggar, men med en väl utförd badrumsrenovering blir rummet som nytt igen. Vid renovering av våtrum är det alltid bäst att låta proffsen sköta det grövsta jobbet, men vissa saker kan man givetvis fixa själv om man är lite händig.

Utnyttja rot-avdrag vid badrumsrenovering

Många badrum är byggda på små ytor och det kan även finnas vinklar som är svåra att komma åt. Det kan därför vara svårt att få till ett bra resultat om man renoverar det själv och i många fall krävs det en del specialverktyg för att det ska bli bra. Eftersom man kan använda sig av rot-avdrag vid badrumsrenovering är det ofta ett bättre val att låta ett företag sköta renoveringen från början till slut. Det kan faktiskt spara både tid och pengar. Alla som äger en bostad kan använda sig av rot-avdraget och det gäller när man anlitar en hantverkare för ombyggnad, tillbyggnad eller renovering.

Ett nytt handfat efter badrumsrenovering i Sollentuna

Totalt får man dra av upp till 30 % av hela arbetskostnaden. Alla får dra av 50 000 kronor per år och två personer per hushåll kan göra avdraget samtidigt. Man måste dock ha betalat in tillräckligt med skatt under året för att få rätt till avdraget. Hur mycket det är varierar från år till år och därför är det bäst att kontakta Skatteverket för aktuella siffror. Det är hantverkaren eller firman som ansvarar för att rotavdraget ska gälla. Firman eller hantverkaren måste ha F-skattsedel för att få göra rot-avdraget.

En väl utförd badrumsrenovering i Sollentuna

Det kan vara en bra idé att ta in en eller flera kostnadsförslag från olika hantverkare, för då ser du svart på vitt vad det kan komma att kosta. För att få fram ett realistiskt förslag är det ett måste att ha en utförlig beskrivning för hur badrummet ska se ut och vad som måste göras. Ett kostnadsförslag är aldrig bindande.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *