Isolering för att få upp värmen

July 19, 2018 at 11:38 am by admin | Posted in Uncategorized

På vintern här hemma så märker vi ständigt av att kylan ökar. Det är ett bestående problem som varje vinter verkar återkomma. Tyvärr så har ingen utav våra tillfälliga lösningar med att sätta in extra värmare hjälpt särskilt mycket. Det krävs fortfarande att vi klär på oss ett extra lager vinterkläder för att vi inte ska sitta och frysa. Efter att ha gjort lite eftersökningar så har jag läst att många rekommenderar att man isolerar vinden. Jag vet inte ja om det verkligen kan fungera men om inte annat kanske det kan vara värt att testa.

Förväntningar på isolering?

Det finns såklart inga garantier för hur mycket värmen ökar även när man isolerar men det ökar klart förutsättningarna för att värmen i huset bibehålls. Det är iallafall vad jag har läst på olika forum. Min uppfattning är att man genom att spruta in exempelvis lösullsisolering, som vi har kollat på, kan ”tvinga” värmen att i högre utsträckning förbli kvar i huset.

Hur mycket kostar det att isolera huset?

Efter att ha kollat runt med lite olika isoleringsföretag så har jag förstått att det vanligaste är att man tar betalt per kubikmeter. Kostnaden för isolering per kubikmeter har verierat mellan 300 – 550 kr. Jag förmodar då att det skiljer sig lite sett till vilket material man använder. Glasull och lösull verkar väl vara de vanligaste där lösull anses bättre då brandfaran är mindre.

Så vad har vi bestämt oss för att göra?

Allting lutar åt att vi kommer att testa isolering framåt November. Jag klarar verkligen inte av en till vinter där vi alla ska sitta och frysa, isolering hoppas jag kommer råda bot på det här problemet. Mina förväntningar är höga så jag lovar att återkomma längre fram när vi sett resultatet av isoleringen!

Tags: