Hjälp jag tror det är dags för stambyte!

July 23, 2018 at 8:59 pm by admin | Posted in Uncategorized

Det är enligt vår underhållsplan i föreningen inte dags för ett stambyte förens om ett år men de senaste månaderna så har fler och fler utav de boende inkommit med klagomål på droppande kranar och gett intentioner om att det finns vattenläckor. Ett antal har i egen regi kontaktat rörmokare som har lyckats identifiera fel i flera lägenheter. Någon enstaka har varit tydlig med att det är ett stambyte som måste genomföras. Ett stambyte är inte roligt för en förening att genomgå då det kommer med flera, tyvärr rätt långdragna, hinder för de boende likväl som för oss i styrelsen. Det är möjligt att bo i lägenheterna samtidigt som stambytet genomförs men det innebär att badrummet förvandlas till en arbetsplan under flera veckors tid.

Att börja planera ett stambyte

Allting lutar åt att ett stambyte kommer att börja planeras aktivt efter sommaren. Det är helt enkelt inte hållbart att vår fastighet har vattenläckor som det inte görs något åt.

Nu har vi, tillsammans med ett företag som har fokus på stambyten, börjat planera det stambyte som förmodligen kommer påbörjas i mitten av september. Duschar kommer gå att använda initialt medan toaletterna inte kommer gå att bruka alls. Det kommer lösas genom att vi ställer ut flyttbara bås på gården. Det är inte optimalt för någon men alternativen är få. En representant från företaget som kommer att utföra stambytet har redan varit här och gjort de förundersökningar som behövs för att kunna planera deras arbete i september, räkna på personal och tidsåtgång med mera. Tanken är att börja med ingångarna längst borta och allteftersom jobba oss närmre entrén.

Kommunikation är viktigt 

För de boende innebär ett stambyte i många fall ett avbrott i deras vardagliga liv. Man måste anpassa sig utefter de förutsättningar som finns när man har en byggarbetsplats omkring sig i flera veckors tid. Vi har alltid varit duktiga på att kommunicera med de boende och även denna gång har vi varit ute i god tid med relevant information.

Tags: