Hitta professionell takläggare i Västerås

November 26, 2018 at 10:55 pm by admin | Posted in Uncategorized

Är du i behov av att anlita en takläggare västerås eller i andra delar av Sverige? En takläggare kan hjälpa till med många olika typer av arbeten som gäller just tak, t.ex. montering eller renoveringar. Det är främst under våren eller sommaren som många människor väljer att se över sina tak lite extra och det värsta är att det är även under denna tid som många blufföretag kan dyka upp. Det är lätt att man lockas av de låga priserna och garantierna som man sedan aldrig får. Det kan bli en riktigt dyr historia att anlita en takläggare som utger sig för att vara något denne inte är.

I denna text kommer du att få tips och råd om vad du behöver tänka på när du anlitar en takläggare i Västerås. På så sätt kan du känna dig tryggare med det arbete som kommer att utföras och dessutom få precis det du betalar för.

  • Det första du ska göra är alltid att granska flera företag som du finner intressanta. Säkerställ att företaget betalar F-skatt och att det inte finns någon restförd skuld hos Kronofogden. Detta kan du själv göra genom att kontakta Kronofogden och be om uppgifter.
  • Om hantverkaren eller företaget är medlemmar hos TIB (takentreprenörernas branschorganisation) är detta ett bra kvitto på att företaget är seriöst. Har företaget dessutom en auktorisering från TIB garanterar detta utbildad personal, hög kvalitet och att företaget följer de lagar och regler som finns.
  • Be om offerter från företagen du är intresserad av och se till så att alla dina önskemål är inkluderade. Be om att få se eventuella kostnader för tilläggstjänster.
  • Kontrollera vilken typ av garanti som företaget lämnar och hur länge denna gäller. Både utförandegaranti och materialgaranti bör finnas och så även en försäkring.
  • Betala aldrig en hantverkare eller ett företag i förväg! Jobbet ska vara klart och besiktigat innan du betalar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *