Glasmästare i Stockholm

August 10, 2018 at 11:21 am by admin | Posted in Uncategorized

Rätt ofta kan man behöva någon som kan skära, montera eller borra i glas. Vid byte av trasiga fönster, eller vid reparation av en trasig gammal spegel, eller kanske ett förstört bilglas? Oavsett är allt som rör glas något en glasmästare har kompetens och kunskapen om. Det är vid dessa tillfällen när något av glas går i kras – du behöver en glasmästare som innehar goda hantverkskunskaper och som ger en god service.

Bor du i Stockholmsområdet behöver du förstås en glasmästare i Stockholm. Bor du i Malmö behöver du en glasmästare i Malmö. Och är det någonstans i Sverige som det finns en stor mängd olika glasmästarfirmor att välja på så är det i Sveriges huvudstad. Beroende på ditt behov och vad som är orsaken till att du behöver en glasmästare är det ditt specifika behov som skall styra när du väljer glasmästare.

Är det ett glas i det gamla arvegodset, ett stort antikt vitrinskåp i ek med målat blyglas som dörrar, kan det vara på sin plats att ta en glasmästare som är specialiserad på exempelvis blyglas. Det finns förstås både mindre och större glasmästarfirmor, fast i regel har de en eller ett par anställda, ofta med mer eller mindre specialiseringar inom glasmästeri.

En del glasmästare har fokuserat sin kunskap, hantverksskicklighet och erfarenhet på att reparera och underhålla exempelvis handblåsta gamla blyglas, eller äldre sorters målade glasfönster i exempelvis kyrkor och andra äldre byggnader. Andra glasmästare kan mer ha nischat in sig mot spegelglas, möbelglas i vitrinskåp eller bokskåp. Det finns förstås även glasmästare som arbetar med större glaspartier och exponeringsytor, exempelvis butiks- och fasadglas. Industri, butik och offentliga byggnader eller andra mer specifika lokaler kan ha mer specifika behov av olika sorters glas. För det finns både ljudisolerat glas, okrossbart glas och brandtåligt glas, ja det finns egentligen lika många sorters glas som det finns glasmästare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *