Energioptimera och spara både pengar och miljö

November 26, 2018 at 10:02 pm by admin | Posted in Uncategorized

Har det blivit lite väl kallt i huset? Tycker du att elräkningen börjar bli lite väl hög? Eldar du för kråkorna, så att säga? Det är högaktuellt med energisparande och Boverket har sina nära-nollregler om energiförbrukning. Här får vi skilja på två saker. Den första är husets eget klimatskal, alltså väggar, golv, tak, fönster och dörrar. Det andra är de apparater vi har i hemmet som förbrukar el så som kylskåp, frys, spis, micro, kaffebryggare, TV, datorer och så vidare.

Anlita energioptimering Stockholm för att få reda på vad du kan göra för att sänka dina kostnader och din elförbrukning. Energioptimering i Stockholm innebär att det kommer hem folk till dig och går igenom huset och kollar över systemen. Är din värmepanna rätt inställd för mest effektivitet? Har du äldre vitvaror som drar mycket ström eller någon annan gammal pryl som äter ström snabbare än bilen dricker soppa?

När grabbarna har tittat över dina system och installationer så får du en rapport och ett utlåtande. Det säger vad som kan behöva göras, när det behöver göras och hur det behöver göras. Det blir en rapport med faktiska förslag om förbättringar. Det kan även handla om att installera en annan eller kompletterande ventilation, en som tar tillvara på den utgående luftens värme och återvinner tillbaka den till inomhusklimatet.

Du väljer själv om du vill åtgärda sakerna som presenteras, allihop eller bara vissa, men tänk på att det oftast blir billigare i långa loppet att använda sig av energisparande system och apparater. Det kanske kan kosta lite att köpa nytt, men det får du tillbaka på sikt i form av betydligt lägre elkostnader. Dessutom är det klart bättre för miljön om det går åt så lite energi som möjligt när vi värmer upp våra hus eller lagar vår dagliga mat och tvättar våra kläder..

Anlita energioptimering i Stockholm för en lägre elräkning och en bättre framtida miljö!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *