Det finns många bra golvläggare i Stockholm

June 12, 2018 at 6:18 pm by admin | Posted in Uncategorized

Är det dags att byta ut ett gammalt golv mot ett nytt eller funderar du på vilken typ av golv som passar bäst in i en helt nybyggd fastighet eller lägenhet? Alternativen är många! I Sverige är massiva trägolv ofta ett bra val eftersom det är traditionellt samtidigt som vi har förhållandevis låga priser på bra träråvara här i landet. Massiva golv av trä kan hålla i hundra år och tål att slipas om många gånger. Vill man ha ett golv som är mer beständigt när det gäller väta, i till exempel hallen, köket eller ett badrum finns det dock smidigare alternativ.

Kan man lägga golv själv?

Att lägga golv brukar räknas som ett medelsvårt projekt för en ambitiös hemmafixare. Exakt hur krångligt det är beror förstås mycket på vad du väljer för material. Våtrumsgolv måste läggas på ett fackmannamässigt sätt efter konstens alla regler. Annars gäller inte din försäkring om du senare får problem med golven eller skikten under det. Att lägga trägolv är relativt enkelt för en händig person, men därmed inte sagt att det inte tar en hel del tid i anspråk. Ofta är det helt enkelt smidigare att anlita proffs. Om inte annat så för att man snabbare kan ta rummet i bruk.

En enkel match för en golvläggare i Stockholm

Vissa typer av golv är billiga i inköp, men ändå ganska svåra att lägga för en lekman. Plastmattor är ett exempel på detta. Du behöver nämligen en särskild svets för att kunna få till snygga fogar när du lägger in en plastmatta. En bra ide, om du vill spara pengar, kan vara att man själv tar hand om underarbetet och sedan låter ett proffs montera det nya golvet.

Ska man lägga golv med värmeslingor?

Dagens värmeslingor kan ha så hög verkningsgrad att de kan vara ett seriöst alternativ för uppvärmningen av en hel fastighet. Golvvärme höjer trivselfaktorn eftersom golv som annars är kalla plötsligt blir sköna att gå på. Välj dock en lite tunnare typ av golv som klinkers eller klickgolv. Är golvet för tjockt blir blir det helt enkelt dyrare att värma huset på detta sätt.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *